Helsinki Samba Carnaval

 

Kiitos kaikille Sambiclaisille ja yhteistyökumppaneille Back to Bahia -kulkuealaan osallistumisesta!           

Katso ihanat 11.6.2022  kulkkuealamme kuvat  täältä.

 

 

Back to Bahia -kulkueemme toi Helsinki Samba Carnaval -tapahtumaan värikkään,
taatusti erilaisen, alkuvoimaista energiaa ja sielukkuutta sisältävän naisellisen kulkuealan.
Biisivalinnat on jo tehty! Tá na Mulher kappaleen sanoitus on ylistyslaulu naisille ja legendaarinen samba Mas Que Nada tuo iloista irtonaisuutta kulkueeseen. Väkevää bahialaista tunnetta loi puolestaan Corâcao de Bola -samba-reggae, joka nähtiin ja kuultiin myös marraskuisessa juhlanäytöksessämme.

 

 

Suomen Sambakoulujen Liitto ry:n vuosittain järjestämä Helsinki Samba Carnaval -sambakulkue starttasi lauantaina 11.6.2022 Senaatintorilta kohti Esplanadia keskellä kesäistä Helsinkiä. Sambicin harrastajat, esiintyvät ryhmät ja ohjaajat harjoittelevat kevään aikana kolmea karnevaalitanssia etänä, tunneilla ja ulkona.
Pyörivä Sambic-tanssija ei Sammaloidu! Koko suureen karnevaalikulkueeseen osallistui lähes 1000 sambaaja eri sambakouluista. Kulkueen kadun varret keräsivät valtavan määrän katsojia kuten myös ohjelmallinen Senaatintorin lava.

Katsojan palaute Sambicin kulkuealasta: ” Kiitos hienosta Samba Carnaval kulkueesta. Sambicin kulkue on suosikkini koska se on suuri, koreografia on yhtenäinen,  samanaikainen ja tanssijat iloisia!”

 

 

Katso aiempien karnevaaliemme tunnelmia täältä.

Vuonna 2021 Sambic tanssikoulu näkyi Meu Sambic 30 v juhlavuoden karnevaalitapahtumissa

Helsinki Samba Carnaval® toteutettiin vuonna 2021 virtuaalisena karnevaalina. Laadukas ja monipuolinen materiaali sisälsi eri sambakoulujen ja Sambic tanssikoulun tekemiä ohjelmaosuuksia sekä virtuaalisen Samba Queen Finland 2021 finaalikilpailun. Katso upea ohjelma täältä.  (kilpailu kohdasta 43:25)
Sambicin Meu Sambic 30 v Juhlahvuoden teemaan kuuluivat kultaiset asut, Dancing Queen, Batucada ja Meu Carnaval -koreografiat, joita Sambiclaiset olivat harjoitelleet etätunneilla sekä Puisto-Sambiceissa. Kultaiset kunigattaret tanssivat mm. Meu Sambic PopUp tapahtumassa 5.6.2021 Järvenpäässä Vanhankylänniemellä, 12.6.2021 Helsinki-päivänä Kasarmintorin jättiterassin avajaisissa sekä Café Ursulassa Kaivopuistossa, 13.8.2021 Tuusulan Taiteiden Yössä Hotelli Gustavelundin edustalla, 21.8.2021 Helsinki Marathon -tapahtumassa sekä Naisten Kympin päälavalla 28.8.2021.  Kuvia lisää koulumme facessa.

 

 

Vuoden 2020 Sambic tanssikoulun karnevaalialan teemana oli Cabaret & Carnival

Karnevaalin lähtökohtana on nurin päin käännetty maailma! Virallinen kulttuuri ja karnevalisoitu kulttuuri asettuvat silloin vastakkain. Karnevaalihenki ja naurukulttuuri tunkeutuu arkipäivään, kun arkea ja sen itsestäänselvyyksiä halutaan kyseenalaistaa. Jo aikoinaan karnevaalien aikaan ihmiset tulivat kaduille seuraamaan tanssijoita, narreja ja muita ilveilijöitä. Myös  Cabaret & Carnival -teema on huumoria, hauskuutta ja itselleen hekottamista. Riossa karnevaaliaikana katukarnevaaleissa tylli-hameet on iso hitti; myös miehillä!
Vuoden 2020 Rio matkamme osallistujista 23 osallistuvat Rion karnevaaleihin. Kulkueasut vuosilta 2019 ja 2020  olivatkin 12.6. Riihikallion Palvelukeskuksen ja 28.8. Tuusulan Taiteidn Yön ehdoton erikoisuus! Tuusulan Taiteiden Yössä 28.8.2020 noin 45 oppilastamme, esiintyjäämme ja ohjaajaa tanssivat meille varatulla estradilla Krapin pihapiirissä. Aidot brasilialaiset kappaleemme veivät katsojat suoraan Rion karnevaaleille.   Sambic teki myös ilmastoteon ostamamalla puuntaimia jotka istutettiin Metsäpuistoon Pieksämäelle. Kiitokset yhteistyökumppaneille jotka mahdollistivat osaltaan kulkuealamme toteutumisen.

 

 

8.6.2019 Sambic tanssikoulun kulkueryhmän  teemana oli Rio  Carnival 2019  – Mangueira

Helsingissä mukana oli myös Rion karnevaalien mestariksi sijoittuneen Mangueira sambakoulun kulkueeseen osallistuneita sambiclaisia Sepé Tiaraju Fantasia-asuissa. 8.6.2019 kulkueen Sambicin alassa tanssittiin aidon brasilaialisen karnevaalienredon tahdissa! Kulkueteemallamme halusimme kunnioittaa Brasilian vanhinta sambakoulua G.R.E.S Estacäo de Mangueiraa, joka täytti uljaat 90-vuotta! Voittajakoulu Mangueiran kulkueen teema kertoi mustan väestön ja alkuperäiskansojen historian sankareista ja esille nousi nimenomaan brasilialaisten naisten saavutusten kunnioittaminen

Taina Kanerva oli vuoden 2019 karnevaalikuningatar

Taina Kanerva (Sambic Oy) sekä Sami Kontola (BRA-FIN Consultingin) valittiin 8.6.2019 Helsinki Samba Carnaval® -tapahtuman kuninkaallisiksi.  Sambic tanssikoulun kulkueryhmän 2019 teemana oli Rio Carnival 2019  – Mangueira. Kiitos kaikille  ihanille kulkueeseen osallistuneille oppilaille, ohjaajille, esiintyville ryhmille, avustajille sekä kuvaajille, yhteistyökumppaneille ja SSKL:n toimikunnalle!
Sambic tanssikoulun vuoden 2019 karnevaalikuvat kuvat löydät täältä.

 

 

Vuonna 2018 aloitimme lähtölaskennan Rion reissulle ja kaikki kulkueryhmäämme osallistujat fiilistelivät Rion rantoje, karnevaalien ja samban tunnelmissa.

Tämä teemaamme kuvaileva pienoismatka sisälsi mm. iloisia Brasilia-väreissä tanssivia rantatyttöjä, karnevaaliasuisia passistoja, Carmen Mirandoja ja tietysti lentoemännät.  Sambicin illallistapahtumaa vietettiin Hotelli Presidentissä josta jatkoimme Baile do Carnaval -loppuillan tapahtumaan ravintola Apolloon.
kulkuekuviamme täältä.

 

Vuonna 2017 Sambicin kulkueryhmän Otavan Alla – Suomi 100 – Suomesta Brasiliaan -teema

yhdisti naisvoimaa, yhtenäisiä tansseja, cityshamaaneja, joutsenia, järviä ja metsää kuvaavia hahmoja. Katso kulkueen iloiset ja energiset kuvat täältä.

 

 

Vuonna 2016  Sambicin 25 v. juhlakulkueessa korostui Olympia-teema ja lajin sporttsuus

Kulkueryhmämme henki karnevaalimuistoja vuosien varrelta. Tanssimme liikunnallisissa Sambic- kankaisissa tunikoissa ihania brasilialaisia tansseja legendaaristen, tunnettujen kappaleiden tahdittamina. Juhlakulkueen sateiset mutta silti aurinkoiset kuvat löytyvät täältä.

 

 

 

Vuoden 2015 Sambic tanssikoulun teemana oli ViidakkoSamba!

Viidakon värikylläisyys, monimuotoisuus ja salaperäisyys innoittivat teemamme valintaan! Kurkista ViidakkoSamban kuvagalleriaa. 

 

Ja vanhempaa historiaa Sambicin kulkuealoista löydät kuvakansiostamme.