Helsinki Samba Carnaval

 

SAMBIC TANSSIKOULUN 8.6.2024 KULKUETEEMANA DANÇA BRASIL

Sambic tanssikoulun oppilaiden, ohjaajien ja esiintyjien teemallinen kulkuejoukko edustaa HSC-tapahtumassa Bahian karnevaalien kulkuerakennetta ja tyyliä. Isossa blocossa soi brasilialainen musiikki ääniauton lavalta jossa esitanssijat ja lisäsoittajat luovat aidon koillis-brasilialaisen kulkueen ja jossa erikoisuutena on yhtenäisiä koreografioita tanssiva kulkueryhmä.
Vuoden 2024 Sambic tanssikoulun teemana on Danca Brazil joka kuvaa loistavasti Sambic® -tanssiliikuntatuotteen sisältöä. Sambic on ainoa tanssikoulu Suomessa joka on vuodesta 1991 esitellyt ja tehnyt tunnetuksi näin laajasti brasilialaisten tanssien kirjoa ja kulttuuria opetustunneilla, kursseilla ja HSC-kulkueissa (maracatu, frevo, forró, maculelê, capoeira, axé-tanssit, afrobrasilialaiset tanssit,  samba-reggae ja sambaa eri muodoissaan).

Vuoden 2024 Sambicin kulkualassa  kuullaan tämän vuoden Rion karnevaaleista sambakoulu Imperio da Tijucan tunnuskappale eli enredo joka vie tanssijat ciranda-tanssin, musiikin taitajan ja laulajaikonin  Lia de Itamaracán  elämän polulle. Toisena kulkue-musiikkina on legendaarisen Alcionen Potpuri joka villitsee tanssimaan suosittujen ja  eri tyylisten kappaleiden tahdissa.  

Sambicin kulkueala koostuu tämän vuoden Rion kulkueeseen osallistuneiden Sambicin ryhmämatkalaisten Rion Fantasia- ja soolo-asuista, frevo-tanssin väreistä sateenvarjoineen, maracatu-hameista ja naisellisista samba-asuista. Sambic esittelee kulkueessa erilaisten brasilialaisten tanssien ja musiikin monimuotoisuutta, joten osallistujien asut suunnitellaan ”tanssi edellä” jotta niillä on helppo toteuttaa näyttäviä ja yhtenäisiä koreografioita.

ILMOITTAUDU MUKAAN Sambic tanssikoulun kulkueryhmään tämän linkin kautta.
Ilmoittautuminen viimeistään 2.4.2024.

DANÇA BRASIL -teema tulee näkymään karnevaalien lisäksi erilaisissa kevään tapahtumissa ja esiintymisissämme.
Kulkuetanssien kenraaliharjoitukset pidetään perinteisesti Naisten Kymppi -tapahtumassa. Tänä vuonna 25.5.2024 ilmaisen harjoitteluosuuden lisäksi Sambicilla upea esiintyvien ryhmien lavaesitys klo 11.15 ennen Dingoa! Lisätiedot löytyvät ilmoittautumislomakkeesta ja karnevaaliosallistujille toimitettavista infoista.
(Taina Kanerva, Sambic Oy).

 

Karnevaalien yhteistyökumppanit:

 

https://r-stenvall.fi/tuusulan-automuseo/

 

https://naistenkymppi.fi/

 

www.klauskhotel.com

 

Katso aiempien karnevaaliemme kuvia täältä.

Karnevaalien Sambicin kulkueteemoja vuosien varrelta

10.6.2023 Story of Flowers kukkaenergiaa ja kehopositiivisuutta henkivän tanssimaraton! Mukana ääniauton lavalla olivat myös ihana Nina Mikkonen sekä brasilialaiset rytmipojat Marcelino ja Alaô Patriarca! Katso Sambicin kuvakansio.

 

 

Katso ihanat 11.6.2022 Back to Bahia -kulkuealamme kuvat täältä.

 

 

Suomen Sambakoulujen Liitto ry:n vuosittain järjestämä Helsinki Samba Carnaval -sambakulkue starttasi lauantaina 11.6.2022 Senaatintorilta kohti Esplanadia keskellä kesäistä Helsinkiä. Sambicin harrastajat, esiintyvät ryhmät ja ohjaajat olivat harjoittelevat kevään aikana kolmea karnevaalitanssia etänä, tunneilla ja ulkona. Koko suureen karnevaalikulkueeseen osallistui lähes 1000 sambaaja eri sambakouluista. Kulkueen kadun varret keräsivät valtavan määrän katsojia kuten myös ohjelmallinen Senaatintorin lava.
Katsojan palaute Sambicin kulkuealasta: ” Kiitos hienosta Samba Carnaval kulkueesta. Sambicin kulkue oli suosikkini koska se oli suuri, koreografia on yhtenäinen,  samanaikainen ja tanssijat iloisia

 

Vuonna 2021 Sambic tanssikoulu näkyi Meu Sambic 30 v juhlavuoden karnevaalitapahtumissa!
Helsinki Samba Carnaval® toteutettiin vuonna 2021 virtuaalisena karnevaalina. Laadukas ja monipuolinen materiaali sisälsi eri sambakoulujen ja Sambic tanssikoulun tekemiä ohjelmaosuuksia sekä virtuaalisen Samba Queen Finland 2021 finaalikilpailun. Katso upea ohjelma täältä.  (kilpailu kohdasta 43:25). Kuvia lisää koulumme facessa.

 

 

Vuoden 2020 Sambic tanssikoulun karnevaalialan teemana oli Cabaret & Carnival!
Kuvia Tuusulan Krapilta löydät täältä.

 

 

8.6.2019 Sambic tanssikoulun kulkueryhmän  teemana oli Rio  Carnival 2019  – Mangueira!
Taina Kanerva oli vuoden 2019 karnevaalikuningatar.
Taina Kanerva (Sambic Oy) sekä Sami Kontola (BRA-FIN Consultingin) valittiin 8.6.2019 Helsinki Samba Carnaval® -tapahtuman kuninkaallisiksi.  Sambic tanssikoulun kulkueryhmän 2019 teemana oli Rio Carnival 2019  – Mangueira. Kiitos kaikille  ihanille kulkueeseen osallistuneille oppilaille, ohjaajille, esiintyville ryhmille, avustajille sekä kuvaajille, yhteistyökumppaneille ja SSKL:n toimikunnalle!
Sambic tanssikoulun vuoden 2019 karnevaalikuvat kuvat löydät täältä.

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 2018 aloitimme lähtölaskennan Rion reissulle ja kaikki kulkueryhmäämme osallistujat fiilistelivät Rion rantojen, karnevaalien ja samban tunnelmissa!
Katso kulkuekuviamme täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 2017 Sambicin kulkueryhmän Otavan Alla – Suomi 100 – Suomesta Brasiliaan -teema!
Katso kulkueen iloiset ja energiset kuvat täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 2016  Sambicin 25 v. juhlakulkueessa korostui Olympia-teema ja lajin sporttsuus!
Juhlakulkueen sateiset mutta silti aurinkoiset kuvat löytyvät täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2015 Sambic tanssikoulun teemana oli ViidakkoSamba!
Viidakon värikylläisyys, monimuotoisuus ja salaperäisyys innoittivat teemamme valintaan! Kurkista ViidakkoSamban kuvagalleriaa. 

 

Ja vanhempaa historiaa Sambicin kulkuealoista löydät kuvakansiostamme.