Tule´s Samba®

Tules samba liite

Tules’s Samba® on Sambicin rekisteröity liikuntatuote, joka sopii tanssin harrastajille, jotka haluavat harjoitella sambaa pikkuhiljaa edistyen ja haluavat yksilöllisempää ohjausta. Tule’s Samba sopii myös mm. senioreille, erityisryhmille jo odottaville äideille. Liikkeet on rajattu nivelystävällisiksi karnevaalisamban ja sambareggaen helppoihin liikkeisiin. Tunneilla on myös tanssi- ja venyttelyosuuksia, vartalon liikkuvuusharjoituksia sekä ryhmäterapeuttisia harjoituksia. Jos liikunta on jäänyt jostain syystä vähiin, niin koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa kunnon kohennusta.
Katso Taina Kanervan kesäinen Tuoli-Sambic Puruveden rannalta.

Tuoli-Sambic® -tunti (myös pystyasennossa)
Keskiviikko
Espin Espoon Invalidit ry
Aika: klo 17.00-18.00,  (aina parittomat viikot) Syksyn tunnit vahvistetaan elokuussa
Paikka: Ruusutorpan koulun liikuntasali, Leppävaarankatu 24, ovi G, Espoo
(myös ei jäsenille)
Hinta: 30€kausi yksi maksuton kokeilukerta
kristina.bjugg@espinry.fi  p. 040 5773398 
www.espinry.fi

Tule´s Samba® -verkkotunnit (45 min.)
Voit tutustua lajiin mukavasti omassa kodissasi.
Toimitamme etätunnin klipin sähköpostitse. Klippi on käytössä haluamallesi päivälle (2 h)
Klipin ennakkotilaus 2 pv ennen tuntia.
Tilaa Tule´s Samba -verkkotunti tästä.
Voit myös ottaa yhteyttä meilitse: info@sambic.fi
Hinta 12€ (laskutamme tunnin ennen klipin lähettämistä)
Syksyllä 2020 valittavana kolme eri tuntimallia.

Tuoli-Sambic® -tunti (30 min.)
Voit tutustua lajiin mukavasti omassa kodissasi.
Toimitamme etätunnin klipin sähköpostitse. Klippi on käytössä haluamallesi päivälle (2 h)
Klipin ennakkotilaus 2 pv ennen tuntia.
Tilaa Tuoli-Sambi® –verkkotunti tästä.
Voit myös ottaa yhteyttä meilitse: info@sambic.fi
Hinta 10€ (laskutamme tunnin ennen klipin lähettämistä)
Syksyllä 2020 valittavana kolme eri tuntimallia.

Miten aloitat videon katsomisen?
Saat linkin ja voit katsoa tuntivideon verkkoselaimessa. Katsominen ei vaadi erillisten ohjelmien lataamista. Voit myös halutessasi selata, pysäyttää videon ja jatkaa sen katsomista tuntiaikasi puitteissa.  Tarvitset vain nettiyhteyden ja tietokoneen. Kännykällä videon katselu onnistuu, mutta käyttökokemus ei ole yhtä hyvä kuin tietokoneella. Sinulle toimitetaan linkki jonka kautta pääset aukaisemaan videoklipin omalle videotunnillesi. Mikäli tarvitset teknistä tukea tunnin aikana, voit ottaa yhteyttä ohjaajaan (Taina Kanerva p. 040 535 5526). Sinulle toimitettu linkki on tarkoitettu vain sinun käyttöösi.

Kaikki Sambic tanssikoulun viikkotunnit löytyvät täältä.

Rekisteröidyn Tule’s Samban ovat kehittäneet tanssipedagogi, opettaja, kouluttaja ja tanssija Taina Kanerva (Sambic) ja alkusuunnittelussa mukana ollut fysioterapeutti Päivi Tjäder. Liikkeet testattiin Reumaliiton paikallisosaston vastuuhenkilöillä, jotka myös itse sairastavat reumaa.

Lehtiartikkeli – Tule´s Samba -tunti
(Esteri Kaartinen)

Liikuntasalista kantautuvat brasilialaiset rytmit saavat ohikulkijoiden mielenkiinnon heräämään ja Tule’s Samba ryhmän alkua odottavat kuntoutujat liikehtimään. Ollaan Kuntoutus ORTONin liikuntasalissa aloittamassa Tule’s Samba tuntia ja paikalla on eripuolilta Suomea kuntoutukseen tulleita kuntoutujia. Suurin osa kuntoutujista on tanssinut jossain muodossa aikaisemminkin, mutta afrobrasilialaiset rytmit ja Tule’s Samba liikuntatuotteena ovat yleensä uusi tuttavuus.

Tanssi liikuntamuotona on alkanut viime vuosina kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän ja kiinnostuksen on huomannut myös kuntoutujien parissa. Ilmoitustaulujen Tule’s Samba julisteet huomataan ja joka viikko kysellään mahdollisuutta päästä kokeilemaan lajia kuntoutuksen aikana.

Tule’s Samba tunnilla harjoitellaan kehonhallintaa, koordinaatiota ja kohennetaan rangan liikkuvuutta samba-reggaen ja samban askelin. Musiikki on mukaansa tempaavaa ja liikkeet monipuolisia ja helppoja toteuttaa. Kaikki osaavat tanssia ja oppivat uusia askelkuvioita, kunhan vain antautuvat musiikin vietäviksi ja lähtevät tunnille avoimin mielin. Kaikilla on vapaus liikkua ja toteuttaa ohjattuja liikkeitä itselleen sopivalla tavalla!

Liikunta on tutkitusti terveyttä edistävää ja sillä on myös kipua lievittäviä vaikutuksia. Useilla Tule’s Samba ryhmään osallistuvilla kuntoutujilla on erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kipuja, toisilla kivut ovat kroonistuneet ja liikkumisen suhteen voi olla paljonkin rajoitteita. Onkin tärkeää, että löydetään sellainen liikuntamuoto, joka on nivelystävällistä, sopivasti tuki- ja liikuntaelimistöä sekä hengitys- ja verenkiertoelmistöä kuormittavaa ja kivun sallimissa rajoissa toteutettavaa. Siinä missä keho saa elintärkeää liikettä, myös mieliala kohenee. Ajatukset menevät harjoittelun ajaksi pois arkisista asioista. Monet kuntoutujat ovat kokeneet Tule’s Samban itselleen sopivaksi liikuntamuodoksi ja ovat ottaneet selvää omalla kotipaikkakunnallaan tai lähialueilla toimivista ryhmistä.

Tule’s Samba ohjaajakoulutuksen käytyäni ja käytännön työn myötä olen saanut itselleni erittäin toimivan ”uuden työkalun” fysioterapeuttina. Tule’s Samba ja Sambic ovat liikuntamuotoja, joiden pariin ohjaan mielelläni tanssiliikunnasta kiinnostuneita kuntoutujiani. Kuntoutus ORTONissa kuntoutujat ovat vastaanottaneet Tule’s Samban mielissään: ”Ihanaa kun on sellaista tanssiliikuntaa, jossa pysyy mukana ja huomaa, että osaa.” ”Tunnilla oli sopivasti haastetta ja paljon hauskuutta.” ”Tanssiliikuntaa saisi olla enemmänkin kuntoutuksessa.” ”Tätä voisi jatkaa omalla paikkakunnallakin, jos vain ohjaaja löytyy!” Paras palaute lienee pyyntö käytäväkeskustelussa ”Hei, voitasko tänäänkin tanssia sitä sambaa?”

Esteri Kaartinen