Sambic®

Sambic tuotepohja

Sambicin historia

Karnevaalisamban ja sambareggaen liikkeistä sekä musiikista Taina Kanerva kehitti vuonna 1991 sambajumpan (sambic), jonka kautta yksinkertaisilla tanssien liikkeillä toteutetaan tunnin aerobinen osuus. Tanssiaskeleiden nimikkeistön ja oikeiden liikkeiden ja sarjakokonaisuuksien kautta luotiin tehokas ja miellyttävä tuntiformaatti, joka muuttuu ajan hengen mukaisesti perusrakenteen pysyessä vakiona. Tunneilla loppuun kuuluvat olennaisena osana “irrotteluosuudet” sekä venyttelyt. Tänä päivänä Sambic-tunnit ovat vauhdikkaita ja liikunnallisia. Mielenkiintoinen vaihtoehto perinteiselle liikuntatunnille. Sambic on rekisteröity liikuntatuote ja vain koulutetut ohjaajat voivat pitää Sambic-tunteja sekä käyttää SAMBIC® -nimeä.

Sambic -tunteja pidetään viikkotunteina aikataulumme mukaisesti sekä lisenssiohjaajiemme pitäminä eri puolilla Suomea. Sambic -tunnin voi tilata myös ryhmälle tai yksityistuntina. Rento ja ihana tunti on ollut innostamassa  monessa eri tapahtumassa ja tilaisuudessa. Sambic tuo aidon ilon ja rytmin!

Viikkotunnit löytyvät täältä.

Sambic® -tunnin kuvaus

Sambic®-liikuntatuote sisältää vauhdikasta tanssiliikuntaa brasilialaisilla tansseilla. Kaikille sopivalla tunnilla kohotamme kuntoa ja lisäämme vartalon liikkuvuutta ihanien brasilialaisten rytmien tahdissa. Pehmeät reggaen liikkeet poistavat selän, hartiaseudun ja rintarangan jäykkyyttä,ja samba pistää puolestaan lantioon liikettä! Myös ryhti ja lihaskunto paranevat! Selkeät askelkuviot perinteisin tai trendikkäin lisukkein. Rentoa, hauskaa ja hikistä sekä aitoa brassifiilistä! Ohjaajana koulutettu Sambic-ohjaaja.

Tunneilla harjoittelemme brasilialaisten tanssien, kuten samban ja sambareggaen perusliikkeitä sekä tanssien tekniikkaa. Teemme askelista sarjoja, etsimme tanssin sielua ja haemme omaa persoonallista suoritustapaa erilaisilla harjoitteilla. Katso videoklippi Tainan Sambic-tunnista. (tällä tunnilla mukana oli axé-tanssi, samba ja Maculele-tanssi). Kaikilla ohjaajillamme on oma ohjaustyylinsä, mikä tekee tunneistamme mukavasti erilaisia. Noudatamme kuitenkin tunnin perusrunkoa mukaillen sitä eri ryhmien mukaisesti.