Futis-Sambic®

Futis Sambic liite

Sambic Oy lanseerasi keväällä 2010 Futis-Sambic harjoittelumuodon jalkapalloseuroille. Monipuolinen brasilialaisiin tansseihin perustuva Futis-Sambic testattiin vuoden 2010 alussa HJK-j -94 poikien joukkueessa sekä FC Kontun ja Puotinkylän Valtin 11-19-vuotiaiden tyttöjen joukkueissa. Palautteissa testaajamme olivat innostuneita. Valmentajat ja pelaajat totesivat Futis-Sambicin sopivan erittäin hyvin sisäkausiharjoitteluun monipuolisena, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä lisäävänä, jalkapalloa tukevana harjoittelumuotona. Myös HJK:n miesten liigajoukkueen pelaajat testasivat Sambic tanssikoulun kehittämää Sambic-liikuntatuotetta osana omaa harjoitteluaan.

Rytmiä ja varsinkin samban askeleita on käytetty jo pitkään hyödyksi mm. brasilialaisten jalkapalloilijoiden harjoituksissa. Futis-Sambic on kehitetty yhteistyössä jalkapallon asiantuntijoiden sekä fysioterapeuttien kanssa. Futis-Sambic -tunnilla ylävartalon liikkuvuutta lisätään ja liikeratoja kasvatetaan samba-reggaen liikkeillä. Samban helpoilla askeleilla ja askelyhdistelmillä lisätään puolestaan koordinaatiokykyä, tehostetaan vartalon kiertoliikkeitä ja venyvyyttä. Futis-Sambicin kehittelylle antoi potkua vuoden 2009 naisten EM-lopputurnaus Suomessa ja tieto, että Rion Maracanãn jalkapallostadion on vuoden 2016 kesäolympialaisten päänäyttämönä.

Jalkapallo on tullut Futis-Sambicin kehittäjälle, Taina Kanervalle, tutuksi lapsuudenkodista. Isä toimi jalkapallovalmentajana seurassa josta veli Markku Kanerva (Suomen U21 maajoukkue-valmentaja) aloitti pitkän jalkapallouransa.

Futis-Sambic Tunnit

Futis-Sambic on uusi tanssillinen brasilialaishenkinen harjoittelumuoto jalkapalloilijoille. Tammikuussa 2010 lajia testanneet tyttö- ja poikapelaajat totesivat Futis-Sambicin sopivan erittäin hyvin sisäkausiharjoitteluun monipuolisena, liikkuvuutta ja koordinaatiokykyä lisäävänä, jalkapalloa tukevana harjoittelumuotona.

Katso videoklippi poikien Futis-Sambic tunnilta
Katso videolippi tyttöjen Futis-Sambic tunnilta

Tilaa Futis-Sambic -ohjaustunti seuroille ja kouluille!

Lisätiedot ja Futis-Sambic -tuntien tarjoukset:
Sambic Oy Taina Kanerva p. 040-5355 526 info@sambic.fi

 

tuntikuvapojat[1]

Futis-Sambic –tunnin rakenne

Tunti sisältää liikkuvuutta lisäävän osion samba-reggae rytmein sekä jalkatekniikkaa palloa ja samban askelluksia hyödyntäen. Tekniikkapallo voi olla hyvä lisä eri suuntien ja liikeratojen hahmottamisessa. Hauska tunti luo mukavan tunnelman ja brasilialaisten rytmien lisäksi tuntia elävöittävät jalkapallohenkiset kappaleet

tainajaauli

Futis-Sambic –tunnin hyödyt

  • Alaselän ja lantion neutraaliasennon löytäminen, keskivartalon hallinnan kohentuminen ja keskivartalon lihasten parempi hyödyntäminen liikkumisessa
  • Kehon eri osien monipuolinen käyttäminen
  • Rytmin kautta liikkeiden joustavuuden löytäminen koska rytmi helpottaa joustoja
  • Eri tasossa tehtävien liikkeiden hallinta
  • Helpottaa tilan määrittelyä ja vastapelaajan kontaktitilanteisiin reagoimista
  • Oman kehon hallinta suhteessa tilaan ja muuttuviin suuntiin
  • Rintarangan liikkuvuuden kohentuminen, jolloin rintakehän monipuolisempi käyttö mahdollistuu, mm. rinta- ja pääpukkauksien tekniikka paranee
  • Tanssilliset, rennot ja avaavat liikkeet lisäävät vartalon joustavuutta

Tunnin sisältö koostuu erilaisista askelperheistä ja niitä toteutetaan ryhmän taitojen mukaisesti. Tunti sopii erittäin hyvin tyttö-, nais-, poika- ja miesjalkapalloilijoille. Tunnin voi tilata kertaluontoisena tai esim. 1-3 kerran kokonaisuutena.

 

Futis-Sambic DVD

futis-sambic kansapub6818

Keväällä 2010 lanseerattu Futis-Sambic on uusi tanssillinen brasilialaishenkinen harjoittelumuoto jalkapalloilijoille. Futis-Sambic on jatkoa muille Sambic tanssikoulun liikuntatuotteille. Tuotteen on kehittänyt ja tuottanut Sambic tanssikoulun perustaja Taina Kanerva ja tuotekehittelyssä on ollut mukana myös jalkapalloilun ammattilaisia ja fysioterapeutteja. Uusi Futis-Sambic dvd sisältää alkulämmittelyä ja ylävartalon liikkuvuusharjoittelua samba-reggaen tahdissa sekä sambaosioita ja jalkatyöskentelyä rytmikkään samban sykkeessä. Mukana on myös kaksi hauskaa Futis-tanssia sekä muutamia liikkeitä pallon kanssa. Lisäksi Fysioterapeutti Esteri ja jalkapallovalmentaja ”Rive” Markku Kanerva pohtivat lisäharjoittelumuodon tarpeellisuutta jalkapalloilijoille. Kivoina lisäosioina ovat otteet Aruban jalkapallostadionilta, Futis-Sambic -tunnilta ja Brasiliasta. Kokeile liikkeitä ja lisää omaa jalkatekniikkaasi ja vartalon liikkuvuutta!

Katso videoklippi Futis-Sambic DVD:stä

Otathan kiinnostuttuasi yhteyttä
Taina Kanerva p. 040-5355 526 info@sambic.fi